Upoznajte Nikon D500!

Upoznajte Nikon D500!

D500 je opremljen istim sustavom AF-a kao D5, Nikonov vodeći fotoaparat FX formata, pa vam omogućuje fokusiranje s izvanrednom preciznošću, čak i u skoro potpunom mraku.

Uz nevjerojatnih 153 fokusnih točaka i 99 kombiniranih senzora ovaj izvanredni sustav AF-a omogućuje dosad neviđenu pokrivenost gotovo cijele širine kadra u tražilu. AF osjetljivost sve do -4 EV u središnjoj točki i -3 EV (ISO 100, 20 °C) u svim drugim točkama omogućuje iznimne performanse pri slabom osvjetljenju.

Omogućuje izvanredno precizno praćenje malih objekata koji se brzo kreću i jednostavno otkrivanje objekata na rubu kadra. Taj se sustav može konfigurirati za postavke pokrivenosti sa 153 točke, 72 točke i 25 točaka u načinu kontinuiranog AF-a.
 

Sve 153 fokusne točke kompatibilne su s objektivima AF NIKKOR s otvorom blende od f/5,6 ili bržim, a 15 centralnih fokusnih točaka funkcionira s efektivnim otvorom blende od f/8. Objektiv DX formata visokih performansi s rasponom žarišne duljine od 16 – 80 mm i svijetlim otvorom blende od f/2,8 – 4.

Uz najnoviju tehnologiju i kompaktnu građu, to je vrhunski prenosivi objektiv za oštroumne fotografe.
 

Svestrani zooom od 5x pokriva ekvivalent od 24 – 120 mm u punom formatu, dok brzi otvor blende otvara dodatne mogućnosti fotografiranja.

Nikonov zadivljujući sustav smanjenja vibracija osigurava oštre slike. Elektromagnetska dijafragma jamči precizne ekspozicije tijekom velikih brzina kadra.

Uz lagano kućište koje se dobro uklapa u fotoaparat i zaštitni premaz od fluora, ovaj je objektiv stvoren za fotografe koji imaju visoka očekivanja od svoje opreme.