Pametni prsten vam može pomoći otkriti prve simptome COVID-19

Pametni prsten vam može pomoći otkriti prve simptome COVID-19

Nošenje pametnog sata ili fitnesa trackera pomaže mnogima od nas da pripazimo na razinu aktivnosti, puls i san. Nova studija sa Sveučilišta u Kaliforniji u San Franciscu koristi pametni prsten nazvan Oura kako bi utvrdila mogu li podaci poput tjelesne temperature, uz svakodnevno istraživanje simptoma, moći otkriti rani početak COVID-19.

Rano otkrivanje simptoma COVID-19 znači da će se nositelji prstena moći liječiti i izolirati, što je posebno važno za zdravstvene radnike na prvoj crti bojišnice koji su možda u kontaktu s novim koronavirusom.


Oura prsten ima niz različitih senzora, uključujući infracrvene LED, akcelerometar, žiroskop i tri temperaturna senzora.  Prsten je u stanju pratiti vitalne vrijednosti poput brzine otkucaja srca i brzine disanja iz prsta. Ono što ga čini drugačijim od mnoge druge nosive opreme jest što može očitavati tjelesnu temperaturu i danju i noću, a zatim to prosječno izračunavati do minute.


Oura prsten se pojavio na tržištu 2015.g. a u prošloj godini izazvao je interes zvog svojih mogućnosti praćenja vitalnih znakova koji mogu ukazati na mogućnost zaraze koronavirusom.


Prvotna namjena ovog prstena je usklađenje životnog stila, aktivnosti i navika spavanja s prirodnim cirkadijalnim ritmom - 24-satnim genetskim satom koji regulira funkcije ljudskog tijela.Oura prsten dolazi s naprednim značajkama praćenja spavanja i dnevnim smjernicama koje njegovim korisnicima pomađu ostvariti ovaj cilj.


Poboljšanje sna i bolje usklađivanje s prirodnim cirkadijalnim ritmom može korisnicima pomoći da bolje funkcioniraju na poslu, poboljšaju atletske performanse i žive život u punom kapacitetu.

Više na: ouraring.com