Splitski Heritage Hotel FERMAI prvi u Hrvatskoj postao dio prestižne MGallery grupe

Splitski Heritage Hotel FERMAI prvi u Hrvatskoj postao dio prestižne MGallery grupe

Prestižni s prestižnima! Od 1. rujna Heritage Hotel FERMAI postao je dio ekskluzivne Accorove kolekcije MGallery boutique hotela. Accor je vodeća svjetska hospitality grupa sa sjedištem u Parizu, s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata. S 31 modernom sobom i četiri luksuzna apartmana, ugodnom vrtnom terasom, elegantnim interijerom kojeg potpisuje Studio Franić & Šekoranja, Heritage Hotel FERMAI – Mgallery nudi mirnu oazu u srcu Splita i poziva goste širom svijeta da dožive jedinstvene priče.


Elegantan dizajn iz boutique kolekcije

Heritage Hotel FERMAI – MGallery smješten je u stotinu godina staroj zgradi, rijetkom primjeru secesije u gradu Splitu. Izgrađena je 1914. i predstavlja remek djelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića. Kombinacija profinjenog i urbanog ambijenta s nježnim i toplim interijerom stvara intiman prostor usklađen s užurbanom atmosferom mediteranskog grada.


Ova povijesna građevina rekonstruirana je i obnovljena s posebnom pažnjom na detalje i lokalnu baštinu, zadržavajući mnoge originalne elemente poput kamenog stubišta sa željeznom ogradom i drvenim rukohvatom, majolika keramikom i jednostavne, simetrične stolarije...

„Zahvaljujući savršenoj kombinaciji klasične elegancije i luksuza s visokim ugostiteljskim standardima, Heritage Hotel FERMAI – MGallery savršeno prati individualiziranu i intimnu atmosferu globalnog brenda. Njegova lokacija s toplom, opuštajućom i ugodnom atmosferom čini ga idealnim za sve one koji traže odmor u elegantnom okruženju. Privući će i ljubitelje dizajna i arhitekture. Svaki MGallery hotel poziva goste u svoj svijet fascinantnih i jedinstvenih priča. Sigurni smo da će i naša mediteranska priča gostima ostati u sjećanju“, kaže Davina Ljubičić Đirlić, direktorica Heritage Hotela FERMAI – MGallery.


Posvećenost detaljima i uživanje u svakom trenutku

Magična atmosfera novog MGallery hotela osjeća se na svakom koraku. Hotel FERMAI - MGallery poziva goste da budu dio njegovog jedinstvenog svijeta i povijesti. Vrhunska dekorativna rasvjeta koja se provlači interijerima ostavlja gotovo skulpturalni dojam, dodatno naglašavajući topao i opuštajući ambijent. Naglasak je na profinjenim i luksuznim detaljima, savršenoj kombinaciji modernog i klasičnog, raskošnog i uobičajenog.


Elegantne završne obrade u dizajnu, nježne boje i teksture svidjet će se ljubiteljima bezvremenske estetike, a iz nekoliko soba puca pogled na simbole Splita - zvonik sv. Duje, Dioklecijanovu palaču i Marjan.

Boutique hoteli

Accorova skupina hotela MGallery nudi novi pristup hotelijerstvu. U MGallery hotelima kultura i povijest isprepliću se s modernim dizajnom i suvremenom umjetnošću stvarajući jedinstvenu atmosferu koja gostima pruža nezaboravan doživljaj. Svaki hotel ima svoju osobnost kao rezultat kreativnog rada poznatih arhitekata i dizajnera interijera. Upravo ti osebujni elementi čine skladnu zbirku MGallery hotela diljem svijeta. Savršeno mjesto za strastvene putnike, koji traže novo iskustvo i žele istražiti nove kulture.


U istočnoeuropskom dijelu Accorove sjevernoeuropske regije, koja se sastoji od 16 država (uključujući Poljsku, Češku, Mađarsku, Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku), trenutno se nalazi ukupno sedam MGallery hotela. Portfelj uključuje Heritage Hotel FERMAI – MGallery, Century Old Town Prague - MGallery, Hotel Nemzeti Budapest - MGallery, Tarcin Forest Resort & Spa Sarajevo - MGallery, Bachleda Luxury Hotel Kraków - MGallery, The Bridge Wrocław - MGallery i Rezydent Sopot – MGallery. Ovim snažnim imenima uskoro će se pridružiti osmi Green Coast – MGallery hotel u Albaniji.