Italija proglašena najboljom svjetskom turističkom destinacijom

Italija proglašena najboljom svjetskom turističkom destinacijom

Već drugu godinu zaredom čitatelji britanskog trendseterskog časopisa Condé Nast Traveller UK odabrali su Italiju kao sveukupno najbolju turističku destinaciju na svijetu.

Sa sveukupnom ocjenom od 94.49/100 Italija je proglašena prvom među brojnim destinacijama diljem planete. Čitatelji prestižnog časopisa, poznatog kao najutjecajnijeg u sektoru luksuznog turizma, ovu su odluku donijeli na temelju sveukupne turističke ponude – spoja kulture, prirodnih ljepota, vrhunskih hotela i gastronomskih specijaliteta koji zadovoljavaju i najzahtjevnija nepca.

 

Foto: imagina (www.giuseppemoscato.com) / Foter / CC BY-NC-SA 2.0


Foto: imagina (www.giuseppemoscato.com) / Foter / CC BY-NC-SA 2.0S ocjenom 93.89 SAD je na drugom mjestu, dok je na trećem Francuska sa 92.98 bodova. Istraživanje je pokazalo da Australija i Oceanija nude najspektakularnije prirodne ljepote jer su Australija i Novi Zeland (koji su zauzeli šesto i sedmo mjesto sveukupno) dobili najbolje ocjene u ovoj kategoriji. Grčka, koja je na petom mjestu, je, s druge strane, pohvaljena u kategoriji gostoprimstva lokalnog stanovništva.


 

Foto: Paolo Margari / Foter / CC BY-NC-ND 2.0


Foto: Giampaolo Macorig / Foter / CC BY-NC-ND 2.0


Foto: CameliaTWU / Foter / CC BY-NC-ND 2.0


Potpuni rezultati mogu se pročitati u izdanju časopisa za listopad.

 
Naslovna foto:  Eric Hossinger / Foter / CC BY 2.0