Emirates otvaranjem najfinijih vina iz vlastitog vinskog podruma lansirao kolekciju Emirates Vintage

Emirates otvaranjem najfinijih vina iz vlastitog vinskog podruma lansirao kolekciju Emirates Vintage

Emirates je predstavio povijesnu kolekciju Emirates Vintage - izbor vrhunskih vina iz svog podruma u Burgundiji koja su bila pohranjena i do 15 godina. Četiri vina koja će ove godine uključiti u svoju ponudu su Château Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 i Château Margaux 1998. Zbog ograničene dostupnosti, ova ekskluzivna vina, bit će servirana u prvoj klasi na odabranim rutama u ograničenom razdoblju.

Emirates od 2006. godine kupuje vina s ciljem dugoročnog skladištenja, od kojih su mnoga kupljena 'en primeur' ili dok su još bila u bačvama. Kolekcija Emirates Vintage predstavlja najprestižnija od prikupljenih vina vrlo rijetkog izbora. Ova zrakoplovna kompanija uspjela je nabaviti velike količine zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu kupnji vina. Izgradili su izravne veze s nekim od najprestižnijih vinograda na svijetu kako bi svojim klijentima osigurali najekskluzivnija i rijetka vina.

„Uspostavili smo izravan odnos s vinarima, odabrali željene vintage primjerke, a zatim ih skladištili u Burgundiji i do 15 godina prije nego što smo odlučili da su spremni za posluživanje. Potrebno je mnogo strpljenja, ulaganja i dugoročnog planiranja. Naš cilj je oduvijek bio element iznenađenja i oduševljavanja naših putnika, a upravo smo im odabranim vinima pripremili  pravu poslasticu", izjavio je Joost Heymeijer, potpredsjednik tvrtke, Inflight Catering, Emirates.

Dodao je: „Uložili smo mnogo truda kako bismo na najbolji mogući način predstavili vina iz kolekcije Emirates Vintage. Odvojili smo vrijeme za edukaciju našeg kabinskog osoblja, redizajnirali naše čaše i te kreirali meni koji nudi specijalitete koji se najbolje sljubljuju s ponuđenim vrhunskim vinima, kako se krajnje iskustvo ni po čemu ne bi razlikovalo od primjerice najboljih restorana u najvećim svjetskim gradovima."

Odabrana vina odležala su i do 15 godina u ekskluzivnom Emirates podrumu u Burgundiji

Kolekcija Emirates Vintage lansirana je prošlog tjedna na posebnom letu u Pariz s Château Cheval Blanc 2004. Arnaud de Laforcade, komercijalni direktor Estatea, održao je putnicima tečaj na 12 tisuća kilometara visine u legendarnom Emirates A380 Onboard Loungeu. Posebna degustacija omogućila je putnicima da uživaju u Château Cheval Blanc 2004 i 2006.

Također, pripremljena su posebna jela kako bi nadopunila svako od ponuđenih vina iz kolekcije Emirates Vintage. Kulinarski tim zrakoplovne kompanije surađivao je sa svojim in-house sommelierima kako bi zajedno razvili jela koja će najbolje dopuniti vina i ponuditi fine dining iskustvo za vrijeme leta.

U skladu s regionalno nadahnutim jelovnicima, jedinstveno jelo je odabrano za svaku rutu i vino. Na primjer, na letovima za i iz Dublina, Château Cheval Blanc 2004 bit će serviran s irskim goveđim filetom i krumpirom dauphinoise, vrhnjem, porilukom i špinom, mladom mrkvom i umakom od luka vlašca. Isto vino će biti upareno s divljači i posluženo s umakom od timijana, blanširanom korabom, mladom mrkvom i brokulom na letovima u Ženevu.

Četiri vina bit će servirana tijekom cijele godine na raznim rutama u Europi, Americi, Aziji i Australiji. Ovaj izbor dokaz je Emiratesovog konstantnog ulaganja u vina Bordeaux te predstavlja vodeći proizvod na njihovom popisu vina koja se serviraju na letovima. Samo prošle godine, ova zrakoplovna kompanija kupila je vina i šampanjce u Francuskoj u vrijednosti 56 milijuna dolara. Od 2006. godine uložila je 780 milijuna dolara u vina iz cijelog svijeta kako bi svojim putnicima pružila nezaboravno kulinarsko iskustvo na letovima. Danas, ponuda Emiratesa sadrži više od 80 vrhunskih vina i šampanjaca koje svakodnevno poslužuju diljem svoje mreže.

U sljedećih nekoliko godina, u kolekciju Emirates Vintage bit će dodano više vina nakon što postignu optimalnu zrelost. Emirates u svojim vinskim podrumima trenutno pohranjuje 4.7 milijuna boca vina - od kojih će neke biti poslužene tek 2027. godine.


Kolekcija Emirates Vintage (The Emirates Vintage Collection)

Château Cheval Blanc 2004
Trenutno se servira na letovima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Ženevi na ograničeno razdoblje. Ovo vino ima mirisnu notu trešnje, maline i latica ruže.

Château Margaux 1998
Planirano za letove u Australiju te odabrane azijske rute od lipnja na ograničeno razdoblje. Ovaj 1998 ima miris svježe šljive, crne trešnje i pikantne kupine, s nagovještajem crnog čaja.

Château Haut Brion 2004
Planirano za letove u Ameriku i UK od listopada na ograničeno razdoblje. 2004 sadrži tipične Graves arome crnog ribizla i cigara s daškom crne masline.

Château Mouton Rothschild 2001
Planirano za letove za Njemačku i Austriju od lipnja na ograničeno razdoblje, te za letove za Francusku, Nizozemsku i Ženevu od studenog na ograničeno razdoblje, 2001 ima složen i otvoreni buket s notama kupina, šumskog raslinja i grafita s dodatkom narančine kore.