Damir Džumhur kuhao sa chefovima restorana s Michelinovom preporukom

Damir Džumhur kuhao sa chefovima restorana s Michelinovom preporukom

Tenisač Damir Džumhur imao je jučer pune ruke posla na Michelinovom punktu Istria Gourmet Festivala gdje su ga dočekala tri vrhunska chefa i prepustila mu kuhaču u ruke. S Mariom Coslovichem, pomoćnikom Fabricia Vežnavera, chefa Pergole pripremao je hobotnicu na majonezi od hobotnice s chillijem i bergamotom, za štednjakom restorana San Rocco chef Teo Fernetich dočekao ga je sa sastojcima za cappucino od sipa, krumpira i tartufa, dok je od chefa restorana Badi, Aleksandra Grubića, učio spremati riblji tartar. Džumhur je prošle godine osvojio dva turnira i ove im godine pridodao i onaj u Antaliji, definitivno je najbolji tenisač kojeg je BiH imala, no priznaje, kad je riječ o kuhanju, bolje jede no što kuha.
 

"Mama je uvijek bila ta koja je kuhala i nikada nisam imao potrebu naučiti. Naravno, neke osnove poput spremanja tjestenine i pečenja mesa znam, no zahtjevnije stvari ne. Iskreno, imam želju naučiti. Volim gledati emisije o kuhanju i puno jela u teoriji znam, samo ih nikada nisam pokušao napraviti", kazao je Sarajlija. Ipak, uz pomoć profesionalnih chefova, snašao se na Michelinovom punktu gdje posjetitelji Plava Laguna Croatia Opena Umag svakodnevno mogu kušati specijalitete restorana Pergola, San Rocco i Badi koje je svojom preporukom ove godine nagradio i ugledni Michelin.

Zbog posla Džumhur često putuje, a kad dođe kući, najviše voli pojesti burek, sirnicu ili slavne sarajevske ćevape. "Najdraži mamin specijalitet svakako su mi aščikadunine sarmice, odnosno slane palačinke s piletinom i sirom. To je stvarno fenomenalno jelo", zaključio je.
 

Posjetitelji Plava Laguna Croatia Opena Umag u Taste Istria zoni mogu uživati na čak deset punktova od kojih je jedan Michelin punkt. Laskavu preporuku ima i restoran Zigante koji već tradicionalno sudjeluje na Istria Gourmet Festivalu. Tu je još i Naša Kužina pod vodstvom chefa Zdravka Tomšića te RougeMarin Marina Medaka. Čak 10 najboljih istarskih vina koja su se također okitila Michelinovom preporukom, posjetitelji mogu kušati u sklopu programa "Skrivene čari istarskih vina".  

Više informacija o cjelokupnom programu pronađite na službenoj stranici turnira .