Aufguss - nordijska senzacija u saunama

Aufguss - nordijska senzacija u saunama

Uživate u saunama? Volite blagodati nordijskih tretmana? Jeste li čuli za Aufguss? Iako potječe od germanske riječi infuzija, riječ je o specijalnom finskom načinu sauniranja, specifičnom vrtloženju zraka u saunama, slobodno se može reći - pravom sauna showu! Ljubitelji sauna doći će na svoje u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera u Petrčanima kraj Zadra od 18. do 20. listopada te od 22. do 24. studenog. Tada, naime, u Punta Skali gostuje tim certificiranih slovenskih majstora Aufgussa koji će goste voditi kroz gotovo hipnotičke performanse.

 

Gostima hotela na raspolaganju će biti osam Aufguss tretmana tijekom dana koji će obuhvatiti posebne rituale s prirodnim esencijalnim uljima, pilinzima i maskama od meda.
 
Majstori Aufgussa u saunu donosi drvenu posudu sa snježnim kuglicama natopljenima prirodnim esencijalnim uljima. Kada počne glazba i na vruće kamenje postavi prvu snježnu kuglu – počinje show. Ova senzualna terapija uključuje vizualni doživljaj, divan osjećaj na koži i podražaj mirisom, a instrumentalna glazba prati majstorovu koreografiju. Majstor Aufgussa ritmičkim pokretima ručnika i rukom usmjerava vruću i mirisnu paru prema kupačima, stvarajući intenzivan multisenzorni doživljaj. Ritual traje oko 15 minuta, a toplina se neprestano povećava tijekom rituala. Počinje se s oko 120 °C.


Jesen u znaku nordijskih tretmana


Ambijent Hotela & Spa Iadera čiji se Aquapura Spa centar prostire na 6000 kvadratnih metara, gosta uvodi u svijet uživanja pomno odabranim dizajnom interijera, mirisima, zvukovima i bojama. Opuštajući ugođaj u jednom od najvećih spa centara u ovom dijelu Europe sa šest bazena, a dva su grijana, te panoramskim pogledom na kristalno čisto more dodatno pojačava doživljaj. Turski hammam predstavlja posebnu orijentalnu zonu ugode za sva čula, a finske, turske i zemljane saune idealan su ambijent za sveobuhvatno uživanje.


Opsežne studije naglašavaju brojne prednosti korištenja saune. Izlaganje toplini u kontroliranom okruženju saune i u ograničenom vremenskom razdoblju pomaže srcu da pravilno funkcionira, pogoduje protočnosti krvnih žila, opušta arterije, poboljšava san, pozitivno utječe na raspoloženje, umanjuje simptome depresije i tjeskobe te smanjuje rizik od demencije i Alzheimerove bolesti.


Više informacija: https://www.falkensteiner.com/hr/hotel-spa-iadera/