Tropski raj Matta Damona prodaje se za 21 milijun dolara

Tropski raj Matta Damona prodaje se za 21 milijun dolara

Matt Damon će se prvi put nakon desetljeća odseliti bez svog najboljeg prijatelja Bena Afflecka. Svoje su obitelji zajedno preselili u Pacific Palisades u Los Angelesu - čak i u istu ulicu - još 2012.g. Matt i supruga Luciana kupili su luksuzni dom za 15 milijuna dolara, a sada su ga stavili na tržište za 21 milijun dolara.

Ovaj put čini se da će Affleck ostati u Los Angelesu kako bi bio u blizini svoje troje djece, dok se obitelj Damon seli u svoj penthouse sa šest spavaćih soba u Standishu u Brooklyn Heightsu u New Yorku, koji su kupili 2018. za rekordnih 16,745 milijuna dolara . Ovo je možda prvi put od školskih dana da je toliko kilometara razdvojilo dva najbolja prijatelja.


Damonovi imaju izvrstan ukus što se tiče stanovanja, od njihove zadivljujuće kuće u španjolskom stilu u Miami Beachu, koju su prodali za preseljenje u Kaliforniju, do veličanstvene suvremene kuće koja se sada prodaje. Damonovi žive u tropskoj klimi s bujnom cjelogodišnjom vegetacijom i unutarnje-vanjskim načinom života. Njihov trenutni dom od 1255 kvadratnih metara ima sedam spavaćih soba i 10 kupaonica.


U fokusu je središnji atrij koji se uzdiže na 35 metara sa stropovima od mahagonija i svjetlošću koja se ulijeva kroz prozore koji se granaju do dnevnog boravka. Formalne sobe uređene u kalifornijskom stilu  otvaraju se pomičnim staklenim zidovima što omogućuje nestajanje pragova između stanovanja i krajolika.


Kuća ima kuhinju u mahagoniju s radnim pločama od kamena bluestone, glavni apartman ima vlastitu privatnu terasu, dvostruke walk in ormare, sobu za masažu i kadu.


Uključena je i igraonica, uredski bar, prostorije za osoblje, spremište i kušaonica vina te soba za medije. Vani je bazen, spa, dječje igralište, vodopad, Koi ribnjak i natkrivena veranda u havajskom stilu za ručanje i izležavanje među tropskim zasadima.
Kada su u pitanju slavne osobe, Pacific Palisades pretvorio se u Hollywood 21. stoljeća kada je riječ o mjestu gdje su odlučili živjeti. Njegova ogromna populacija filmskih, sportskih i glazbenih zvijezda praktički jamči susretanje s nekoliko celebova prilikom kupnje u Palisades Villageu. Među nekima su Dan Aykroyd, Chevy Chase, Billy Crystal, Julia Louis-Dreyfus, John Goodman, Steven Spielberg, Kate Hudson i Diane Keaton...


Damonove filmske aktivnosti trenutno su na pauzi zbog pojave pandemije, ali njegov posljednji film Posljednji dvoboj, koji je sniman u Francuskoj i Irskoj i koji govori o borbama do smrti iz 14. stoljeća, bit će objavljen u listopadu. On i njegov filmski partner Ben Affleck pojavljuju se još jednom zajedno u filmu. Njih su dvoje također napisali scenarij i bili producenti.

Agent za prodaju kuće Damonovih je Eric Haskell iz agencije The Agency, Beverly Hills.
Foto: Alexis Adams
Izvor: www.theagencyre.com