Nova kampanja modnog dvojca I-GLE: Stvarne žene, stvarni život mode

Nova kampanja modnog dvojca I-GLE: Stvarne žene, stvarni život mode

Moderan chic, funkcionalna teatralnost, jednostavna kompliciranost geometrije, print i vez, crno i bijelo, tvrdo i kruto, mekano i padajuće, strogo a ženstveno epiteti su koji opisuju najnoviju kolekciju modnog dvojca I-GLE, koja je nedavno, povodom slavlja 20. obljetnice djelovanja, predstavljena na reviji u Muzeju arhitekture u Zagrebu.
 
Nakon sjajne revije, I-GLE predstavljaju recentnu kolekciju i zanimljivom modnom kampanjom u kojoj glavne uloge imaju "stvarne žene", sve od reda drage prijateljice i ljubiteljice njihovog dizajna. I-GLE time ističu kreativan odnos i bliskost koja prati njihov način rada te podcrtavaju stvarni život mode, njezinu ljepotu u stvarnom susretu sa stvarnim identitetom.   
Riječ je o emotivnoj kolekciji u kojoj se susreću svi oni modni elementi u kojima autorice reinterpretiraju modnu povijest; od skoro klasične haljine i suknje couture izričaja do lelujavih laganih formi oslobođenih nametljivog kroja. 
 
Ovaj modni kroki iskrojen zanesenom maštom i očaranošću modom, nesputan trendom i uronjen u srž kreativnosti, najavljuje kompleksni miks jednostavne geometrije, kompliciranog reza i okrugle grafičke mekoće, elegantni sukob bijele i crne boje, drski proboj žute, distingviranost duboke plave, al i akvarel tonove mekanih haljina i mozaičnu obojanost. 
Recentnom kolekcijom studio I-GLE slavi dvadeset godina svog modnog postojanja što, na neki način, predstavlja izazov za modnim evociranjem svoje povijesti. I-GLE ovom kolekcijom ujedno i postavljaju pitanje odnosa intime i masovnosti, razlike u odjeći koja nastaje u malim manfakturama u odnosu na onu koje se multiplicira u velikim nakladama. Što čini njenu osobitost i vrijednost, a istovremeno njeguje suvremenost i originalnost samog modnog dizajna?


 
PHOTO: Decker&Kutić
MAKE UP: Saša Joković
ASISTENT MAKE UPA: Marko Tolić
FRIZURA: Petra Granić

MODELI:
Vedrana Ergić - arhitektica
Anita Matić - knjigovotkinja
Filipa Ledić - učenica
Andreja Kosovac Ledić - forenzičarka
Tanja Grozdanić Begović - arhitektica
Lejla Juranić - magistrica kemije
Boška Bahtijarević - arhitektica
Tamara Domljanović - vlasnica cateringa
Ivana Ursić - managerica osiguranja kvalitete