Upoznajte električni bicikl Gocycle G2

Upoznajte električni bicikl Gocycle G2

Električni bicikl Gocycle G2 projektirao je bivši inženjer McLarena Richard Thorpe, a njegov moderni dizajn savršeno odgovara kalibru brodova kojima je namijenjen. Usto, sa samo 16 kilograma, on je ujedno najlakši preklopni električni bicikl u svojoj klasi.

Gocycle nema tradicionalni lanac, čelične žice ili zupčanike, poput standardnih bicikala. Sastavljanje je prilično jednostavno i za njega nije potreban drugi alat osim malog ključa koji se sprema ispod sjedala. A zahvaljujući patentiranim kotačima PitstopWheels koji su zamjenjivi, sve je još više pojednostavljeno. Što ujedno znači da je Karbon Kinetics doslovno otkrio toplu vodu.

Poučen iskustvom iz automobilske industrije, Thorpe je projektirao Gocycle u jednoj veličini koja se može svakome prilagoditi. Oblik okvira od magnezija i sjedalo Vogonomic nude podesivu poziciju za ultimativnu ergonomiju. A kako je okvir blizu tla, lagan je za manevriranje i nošenje.

Što se tiče pogona, patentirani Cleandrive® Shimano Nexus trobrzinski mikro-električni motor pogoni prednji kotač, dok se stražnji pokreće pedalama. Bez dima, ulja i prljavštine te savršeno balansiran “pogon na dva kotača”. Autonomija mu je 64 km za istraživanje luke i okolice, a litijska baterija treba 6 sati kako bi se ponovno napunila. Kada više nije potreban, jednostavno se preklopi u kompaktan paket za lako spremanje na brodu.

Električni bicikl Karbon Kineticsa Gocycle G2 osvojio je prestižnu nagradu Red Dot za industrijski dizajn!