Emirates osvojio nagradu za najbolju aviokompaniju na svijetu

Emirates osvojio nagradu za najbolju aviokompaniju na svijetu

Aviokompanija Emirates ovaj je tjedan „osvojila“ svijet – naime diljem  svijeta, u zemljama od Rusije i Belgije do Ujedinjenih Arapskih Emirata osvojila je značajne nagrade koje dodatno potvrđuju dosljednost Emiratesa kao vodeće kompanije u industriji ulaganju u inovativne proizvode koji putnicima omogućavaju da lete ugodnije.

Emiratesu su tako dodijeljene nagrade „Best Airline in the World“ i „Best Airline in the Middle East“ na prestižnoj dodjeli nagrada ULTRA 2018. U glasanju je sudjelovalo više od 500 tisuća čitatelja Telegraphovih luksuznih putničkih časopisa Ultratravel UK i Ultratravel Middle East, a nagrada se dodjeljuje najboljim svjetskim pružateljima luksuznih putničkih iskustava. Sir Tim Clark, predsjednik Emirates Airline, nagrade je primio na svečanosti održanoj u hotelu Burj Al Arab Jumeirah u Dubaiju. Svečanosti su prisustvovali ključna imena svjetske putničke industrije.

Emirates je u Rusiji pak nagrađen zahvaljujući svojoj operativnoj izvrsnosti i izvanrednoj putničkoj usluzi te je osvojio dvije prestižne nagrade. Nagradu „Best International Airline“ primio je na osmoj dodjeli nagrada National Geographic Traveler Awards 2018, a nagradu „Best Middle Eastern Airline" na dodjeli nagrada The Business Traveller Russia and CIS Awards 2018. Svečanoj dodjeli nagrada National Geographic Traveller prisustvovali su vodeći ljudi iz industrije kao i predstavnici medija iz cijele Europe.

Emirates je u Belgiji primio nagradu "Best Long Haul Airline 2018" na dodjeli nagrada Travel Magazine Awards 2018. Svečanosti je prisustvovalo 700 vodećih predstavnika iz industrije, putničkih stručnjaka i predstavnika medija. Dodjela nagrada Travel Magazine Awards održala se 21. put, a predstavlja platformu gdje se svjetski brendovi prepoznaju kao najbolji pružatelji usluga u Belgiji.

Naime, kada je u pitanju pružanje boljeg iskustva putnicima, kako na letu tako i na tlu, Emirates postavlja trendove u industriji pa je tako 2004. godine prvi put predstavio zatvorene privatne apartmane prve klase, a 2017. godine zrakoplovna tvrtka luksuzno je putovanje dovela na novu razinu svojim novim privatnim apartmanima u prvoj klasi u zrakoplovu tipa Boeing 777-300ER. Ovi su apartmani prvi takve vrste kada je u pitanju luksuz i privatnost. Prostrani, potpuno zatvoreni privatni apartmani uređeni su u konfiguraciji 1-1-1, te osiguravaju do 4 četvorna metra prostora. Novi privatni apartmani također demonstriraju najnovije tehnologije u zrakoplovu, uključujući sjedala koja se mogu postaviti u poziciju "nulte gravitacije" koja je inspirirana NASA-om, značajku „virtualni prozori" za apartmane koji su smješteni u središnjem dijelu aviona koji koriste tehnologiju live prijenosa pogleda kojeg snimaju vanjske kamere te usluga osobnih video-poziva kabinskom osoblju za putnike u prvoj klasi uz jedinstveno osvjetljenje i temperaturne postavke.

U posljednjih 12 mjeseci, Emirates je nastavio svojim putnicima ispunjavati obećanje pod sloganom "Fly Better", unaprjeđujući iskustvo putnika kroz značajna poboljšanja u svojim zrakoplovima tipa Boeing 777 i A380. Aviokompanija je uložila 150 milijuna dolara u uvođenje novih kabina poslovne klase i konfiguraciju na floti zrakoplova Boeing 777-200LR. U zrakoplovima tipa A380, Emiratesov unaprijeđeni Onboard Lounge nastavlja impresionirati putnike svojim suvremenim uređenjem i proširenim mogućnostima sjedenja.

Emirates također putnicima u svim klasama nastavlja pružati nenadmašne mogućnosti zabave s više od 3.500 kanala na više od 40 jezika kroz sustav zabave u zrakoplovu, ice. Na tlu, Emirates nudi sedam lounge prostora za poslovnu klasu u zračnoj luci Dubai International Airport. Razine A, B i C nedavno su rekonstruirane u vrijednosti od 11 milijuna dolara što je odraz usredotočenosti ove aviokompanije na iskustvo na tlu kao sastavnog dijela putovanja. Emiratesova globalna mreža lounge prostora porasla je na 42, potvrđujući predanost osiguravanju dosljednog iskustva za svoje premium putnike i članove programa Skywards.

Emirates upravlja modernom i učinkovitom flotom koja obuhvaća 270 zrakoplova tipa Airbus A380 i Boeing 777. Ova se aviokompanija nastavila širiti na međunarodnoj razini i danas leti u 159 odredišta u 85 zemalja, povezujući putnike i olakšavajući trgovinu na šest kontinenata kroz njihovo čvorište u Dubaiju.