Budućnost počinje sada: BMW Vision Next 100

Budućnost počinje sada: BMW Vision Next 100

Posljednjih 100 godina BMW oblikuje budućnost mobilnosti slijedeći svoju jedinstvenu viziju: stvoriti najbolja vozila za čisti vozački užitak. U to se može uvjeriti svatko tko danas sjedne za upravljač BMW-a. No čekaju nas još uzbudljivija vremena jer s pomoću vozila koje će vas pretvoriti u vrhunskog vozača i pružiti vam čisti vozački užitak, BMW vas vodi ravno u budućnost.


Upoznajte BMW VISION NEXT 100.

VAŠ NOVI PAMETNI KOPILOT: COMPANION.

CONNECTED INTELLIGENCE.

Osjetilna i digitalna inteligencija, uvijek dostupne usluge i povezanost BMW-a VISION NEXT 100 okupljene su u Companionu koji vozilu pomaže bolje upoznati svojeg vozača te pruža intuitivnu i neprimjetnu pomoć u svakoj situaciji. Na taj način, više nego ikad dosad, Companion svako putovanje čini jedinstvenim i emotivnim doživljajem za vozača.

INTELIGENTAN AUTOPILOT.

U potpuno autonomnom režimu rada Ease, Companion preuzima sve vozačeve zadatke. Pobrinut će se da svi putnici sretno i sigurno stignu na odredište i pružiti im važne informacije o ruti, uvjetima na cesti te performansama automobila tijekom vožnje.


 
VIDOVIT.

Companion komunicira s drugim vozilima i prometnim sustavima kako bi vas upozorio na potencijalne opasnosti prije nego što ih uopće vidite.


 
SVJESNA KOMUNIKACIJA I PREDVIĐANJE SITUACIJA.

Companion vozačima pomaže dvosmjernim tokom informacija. Prvo putem Head-Up zaslona koji zauzima cijelo vjetrobransko staklo. Zatim putem sustava Alive Geometry, mozaika trokuta aktiviranih na senzor koji se proteže gornjim dijelom armaturne ploče automobila. Tako proslijeđene informacije pomažu vozaču da brže i intuitivnije reagira na situacije na cesti ispred sebe.


DVA IZNIMNA DOŽIVLJAJA VOŽNJE: REŽIMI RADA EASE I BOOST.

POTPUNO AUTONOMAN: REŽIM RADA EASE.

Za BMW potpuno autonomna vožnja znači potpuno opuštanje. Jedino što trebate raditi u režimu rada Ease jest opustiti se i uživati u vožnji.

ČISTE PERFORMANSE: REŽIM RADA BOOST.

U režimu rada Boost sve je podređeno vašoj vožnji. Zato će vam Head-Up zaslon prikazati idealnu putanju, točke kočenja, okretanja upravljača ili ubrzanja u vašemu vidnom polju.


RED JE NA VAMA: EASE ILI BOOST?

Switch driving modes in the blink of an eye: simply touch the BMW logo on the steering wheel to change between Ease Mode and Boost Mode.


UZOR ODRŽIVOSTI: ODABRANI MATERIJALI.

REFLEKTIRAJUĆE STAKLO.

Reflektirajuće staklene površine našega konceptnog automobila stvaraju intimnije okruženje i smanjuju zagrijavanje unutrašnjosti za 30 %.

DINAMIČNI BLATOBRANI.

BMW VISION NEXT 100 krase dinamični blatobrani koji smanjuju aerodinamički otpor i potrošnju energije. Za vožnje po pravcu blatobrani su posve pripijeni uz aerodinamičnu karoseriju automobila rezultirajući optimalnom aerodinamikom. No svaki put kad automobil skreće, ulaze u karoseriju ili izlaze iz nje sinkronizirani s kotačima.


 
AERODINAMIKA.

BMW VISION NEXT 100 spaja prekrasan aerodinamičan dizajn s potpuno zatvorenom vanjskom ljuskom čime postiže iznimno nizak aerodinamički otpor cW od samo 0,18. Optimiranim aerodinamičnim dizajnom stvoren je profil koji se, oduzimajući dah, u jednom potezu proteže od klasične prednje maske s dvama usisnicima do padajućega stražnjeg kraja.


MONOMATERIJALI.

U unutrašnjosti BMW-a VISION NEXT 100 uopće nema kože, a svi su umetci izrađeni od otisnutih monomaterijala. Oni ubrzavaju proces proizvodnje jer se odmah mogu otisnuti u boji. Jednostavno se recikliraju i omogućuju ekološki učinkovitiju uporabu materijala.


Više doznajte na: www.bmw.com
Foto: BMW