BMW serije 5 dobio najveće priznanje "iF zlatna nagrada 2017."

BMW serije 5 dobio najveće priznanje "iF zlatna nagrada 2017."

Ukupno pet modela marke BMW Grupe dobilo je međunarodno priznatu "iF nagradu za dizajn 2017": Žiri koji se sastoji od vrsnih stručnjaka nagradio je MINI VISION NEXT 100, ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100, BMW Motorkotač VISION NEXT, kao i BMW Koncept X2 u kategoriji "Mobilnost/Stručni Koncept" za njihov inovativan dizajn i njihovu tehnologiju orijentiranu prema budućnosti. Željena "iF Zlatna nagrada 2017" pripala je BMW-u serije 5 Sedan u kategoriji "Automobili/Proizvod". S ovom nagradom, žiri je još jednom potvrdio izvanredan posao koji BMW dizajn radi.

Pet "iF nagrada 2017" je dodijeljeno Designworks - tvrtki BMW Grupe za proizvode iz područja mobilnosti, stila života, interakcije s korisnikom i sporta. Žiri je priznao modernu obuću Puma X-CAT i Revlon Pro četke, niz ergonomskih make-up četki, zatim bager s gusjenicama 1050K Crawler, koji je osmišljen u suradnji s tvrtkom John Deere. Također, BMW trkaća invalidska kolica, koja su osmišljena kao kolica za natjecanje za Paraolimpijadu, te koncept BMW Vision Ride kacige, koncept motorističke kacige s Head-Up zaslonom, su svaka dobile iF nagradu.

Priznanja su dodijeljena u okviru svečane noći iF nagrade za dizajn 2017, koja se odvija po šesti put u centru BMW svijet u Münchenu. Unazad više desetljeća "iF nagrada za dizajn" je priznata kao jedna od svjetski značajnijih nagrada za dizajn i priznata kao pečat kvalitete za izvrsnost na području dizajna. Osim vanjskog izgleda i oblika proizvoda, kriteriji poznatog priznanja, koje su godišnje dodjeljuje od 1953. godine, također uključuju razinu inovacije, ergonomiju, funkcionalnost i ekološke aspekte.

Zlatna nagrada za BMW serije 5 Sedan
Žiri, koji se sastoji od 58 međunarodnih stručnjaka za dizajn, je odlučio da "iF zlatna nagrada 2017", najveće priznanje koje dodjeljuje poznati Međunarodni forum dizajnera ("International Forum Design"), treba dobiti BMW serije 5 Sedan za njegov inovativni koncept i dinamičan, elegantan dizajn u kategoriji "Automobili/Proizvod".
Prema njihovoj presudi, žiri je prije svega naglasio jasnu preciznost sportskog dizajna, prepoznatljivosti marke vezane i za interijer i eksterijer, kao i ravnotežu između emocionalnosti i vizualne prisutnosti.

Četiri vozila BMW Grupe su svako zasebno primila "iF nagrada 2017" u kategoriji "Mobilnost/Stručni Koncept ”:

Osobna pokretljivost: MINI VISION NEXT 100
MINI slovi kao idealan i fleksibilan partner mobilnosti u velikim gradovima. Digitalizacija i umrežavanje sve više mijenjaju način na koji putujemo svaki dan, s time da se najbrže i najprimjetnije promjene odvijaju u urbanom okruženju. S MINI VISION NEXT 100, MINI je reagira na nekoliko važnih pitanja koja se odnose na urbanu mobilnost. Hoće li gradovi budućnosti i dalje imati dovoljno prostora za emocionalan i individualan oblik mobilnosti? Što će biti s temeljnom idejom MINI-ja, pametnog korištenja prostora? Koja će rješenja MINI ponuditi u svijetu koji će u budućnosti postati sve digitaliziraniji i međusobno povezan? Inovativna jezgra ideje MINI VISION NEXT 100 je stvoriti oblik resursa individualne mobilnosti. Slogan "Svaki MINI je moj MINI" odnosi se na inovativno tumačenje "dijeljenje automobila". MINI budućnosti je lako dostupan u svakom trenutku, kupi svojeg vozača potpuno samostalno sa željenog mjesta te se prilagođava njegovom ili njezinom vlastitom osobnom stilu života.

Luksuzna mobilnost budućnosti: ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100
Rolls-Royce VISION NEXT 100 je prvo čisto "Vozilo vizije" marke i definira budućnost luksuzne mobilnosti. Rolls-Royce VISION NEXT 100 predstavlja sasvim osobno, Rolls-Royce iskustvo bez napora i pruža potpuno autentičan uvid u zahtjeve i želje bogatog poznavatelja budućnosti. Rolls-Royce predlaže personaliziranu viziju bez kompromisa, potpuno autonomnu, posebno izrađenu karoseriju, ručno izrađenu od najnaprednijih materijala te pogonjenu pogonskim sklopom bez emisija. Pokrovitelji su začahureni u futurističko, ali ručno izrađeno 'veliko svetište ", vođeni 'Glasom Eleanor', koji je digitalno spojen na svaki aspekt njihovog života, djelujući kao virtualni pomoćnik i vozač. Rolls-Royce VISION NEXT 100. Vizija budućnosti luksuza.

Povezan dizajn: BMW Motorkotač VISION NEXT 100
BMW Motorkotač VISION NEXT 100 koristi mogućnosti dostupne u digitalnom svijetu za podizanje iskustva analogne vožnje na motociklu na novu razinu, no imajući svoju povijest na umu. Fokus ostaje na iskustvu slobode. Rezultat je inteligentna mreža vozača, motocikla i okoliša. BMW Motorkotač VISION NEXT 100 je posveta ultimativnom iskustvu vožnje. Bez kacige ili druge zaštitne odjeće vozač percipira centrifugalne sile, ubrzanje, vjetar i prirodu.

Novost u kompaktnom segmentu: BMW Concept X2
Uz BMW Koncept X2, premium marka sa sjedištem u Münchenu uspješno kombinira koncept coupea s tijelom X modela, razvijajući novost u segmentu kompaktnih vozila. Jedinstvena osobnost BMW-a Koncept X2 je već uračunata u njegovim proporcijama. Dok veliki kotači i karakterističan dizajn dvije kutije naglašavaju funkcionalan karakter X modela, karoserija vozila ima sportski, ravan izgled, dok njegova silueta izgleda znatno modernije.

Forum događaja BMW Grupe
S oko 20 kombiniranih i pojedinačno iskoristivih prostora za događaje, Forum događaja BMW Grupe nudi široki spektar mogućnosti za održavanje raznih različitih vrsta događaja. Više od 500 događanja se organizira i održava svake godine u BMW svijetu i BMW muzeju. Prošle godine, marka se vratila svojim korijenima u povijesnoj zgradi održavanjem nove kolekcije klasika BMW Grupe: Bivše mjesto proizvodnje BMW zrakoplovnih motora ima tri prostora radionica, svaki s prostorom za do 30 osoba i bivšu proizvodnu halu motora zrakoplova s mjestom za do 400 osoba. Najveća od tri lokacije je BMW svijet sa svojom futurističkom i jedinstvenom arhitekturom. Organizator nudi fleksibilne i inovativne prostorne koncepte u mnoštvu unutarnjih i vanjskih prostora. Tehničke značajke i profesionalna usluga na događaju stvara jedinstveni okvir za nezaboravne događaje za kupce.
 
Izvor: bmw.hr