Najbolji svjetski stručnjaci estetske medicine predstavili trendove

Najbolji svjetski stručnjaci estetske medicine predstavili trendove

U suradnji s British College of Aesthetic Medicine, estetski liječnik Nikola Milojević po prvi je puta u Hrvatskoj okupio vrh svjetske estetske medicine u  Dubrovniku 19-21.10.2018. gdje je u hotelu Palace održan prvi Međunarodni kongres estetske medicine The Aesthetic Medicine Congress. Tijekom tri dana kongresa kroz predavanja, radionice i panel diskusije, estetičari su govorili o svim aspektima estetske medicine, svjetskim trendovima te zdravstvenom turizmu.


Jedno od najistaknutijih  predavanja održao je dr. Tapan Patel, nedavno uvršten na listu časopisa Tatler među top 30 anti-aging stručnjaka. Ovog puta predstavio je najnoviji trend u estetskoj medicini. Riječ je o 'more is less' pristupu prema kojem u jednom tretmanu koristeći po 12 ampula hijaluronskog dermalnog filera estetičari pomlađujemo kožu te usavršavaju proporcije lica.

Naime, još nedavno su estetski liječnici rješavali pojedinačne probleme na licu, poput tankih usana, upalih obraza ili nazolabijalnih bora. Problem navedenih tretmana bio je u pretjerivanju s dozama te tehnici apliciranja filera. Jedna ampula filera sadrži 1ml hijaluronskog filera, a mnogi estetičari prema željama klijenata aplicirali su po 3ml filera u usne ili 2 do 3 ml u svaki obraz. Što se tiče tehnike, fileri su se ubrizgavali u samu masnu naslagu, a ne ispod nje što je rezultiralo "pillow face" izgledom.


Dr. Tapan Patel kroz live radionicu demonstrirao je 'more is less' pristup apliciranja filera te pacijentici ubrizgao 10 ampula. Rezultat tretmana su izbrisani podočnjaci i borice oko očiju, podignute obrve, vraćen volumen u obrazima, usavršene proporcije lica. Finalni dojam 'more is less' pristupa – prirodan i pomlađen izgled.
 

Uz Tapana Patela, treba spomenuti i dr. Patricka Treacyja, jednog od najutjecajnijih estetskih liječnika u svijetu, u Los Angelesu je 2017. i 2018. godine imenovan jednim od 100 najboljih globalnih lidera u estetskoj medicini. Potom dr. Koenraada De Boullea dermatologa i ravnatelja privatne dermatološke klinike Aalst u Aalstu u Belgiji, dr. Hervéa Raspalda, voditelja Klinike Face Genève S.A. i člana Međunarodnog društva estetske plastične kirurgije, dr. Ritu Rakus, jednu od liderica u nekirurškim zahvatima u Velikoj Britaniji, poznatu i kao „londonska kraljica usana“,  te dr. Petera Prendergasta, predsjednika stručnog društva European College of Aesthetic Medicine and Surgery, koji je obučio stotine kirurga za estetske zahvate na radionicama održanima diljem svijeta.

The power od Millenials


Lucija Kraljičković, Sandra Cvetković Glazer i Dora Hrkač

Posebna pažnja na konferenciji posvećena je generaciji milenijalaca koji predstavljaju budućnost estetske medicine. Održana su predavanja na temu „The power of millenials – doctors, patients, travellers“,  a predavači su bili dr. med. Sandra Cvetković Glazer, kao liječnik , Dora Hrkač, kao pacijent i Lucija Kraljičković, kao predstavnica agencije za zdravstveni turizam.


Sandra Cvetković Glazer, dr.med. vlasnica je Facial Aesthetics Phi, otvorenog prije godinu dana, kao boutique facial aesthetics, mjesta gdje se možete osjećati kao kod kuće, uz najnovije tretmane estetske medicine. Prvenstveno namijenjen za mladu millennials generaciju (rođeni 80-tih i 90-tih godina 20.stoljeća), koja traži malo drugačiji pristup, interijer i želje za zahvatima.
Od tretmana najpopularnijih među ovom generacijom dr. Cvetković Glazer ističe Heart Shaped Face (srcoliko lice), koje je fotogenično i koje prikazuju aplikacije poput Snapchata i filtera na Instagramu. Nekirurškim metodama (fillerima i botoxom) tako se mogu naglasiti jagodice, a suziti donju trećinu lica, uz oblikovanje donje čeljusti i brade. Radi se o mjerama zlatnog reza, koje primjenjujemo na licu za točan izračun proporcija.
Tretmanima poput microneedlinga i mezoterapije, može se postići smooth izgled kože ujednačenog tena, kao na filterima, bez pora, bora, hiperpigmentacija itd.


Lucija Kraljičković, suvlasnica je Treatigo medicinske putničke agencije koja pomaže pacijentima iz Hrvatske i inozemstva obaviti zdravstvene i tretmane ljepote vrhunske kvalitete po pristupačnoj cijeni. O svakom pacijentu brinu od početka do kraja, osiguravajući vrhunske tretmane i iskustvo boravka.

Njihovi pacijenti uživaju u različitim tretmanima u pomno odabranim klinikama:
  • - dentalni tretmani (ljuskice, krunice, all-on-4, implantati, izbjeljiavanje zubi, aparatići)
  • - oftalmološki (operacija sive mrene, lasersko skidanje dioptrije, opći oftalmološki pregled)
  • - plastične operacije (povećanje grudi, liposukcija, abdominoplastika, facelift, blefaroplastika)
  • - estetski tretmani pomlađivanja lica i tijela (botox, fileri, kemijski peeling, PRP)


Kao predstavnica pacijenata, predavanje je održala Dora Hrkač, PR i marketing managerica u Atlasu, vodećoj turističkoj agenciji u regiji u sektoru organiziranih putovanja i svih vrsta turističkih usluga, koja se osvrnula i na marketinšku dimenzije ove teme. Dora je završila novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je diplomirala na temi „Utjecaj reklama u medijima“, te je, osim što radi kao PR i marketing managerica u Atlasu i uspješna blogerica, poznata kao Dora Pandora.


Dr. Nikola Milojević i Dora Hrkač

Na ovom međunarodnom kongresu estetske medicine dr. Nikola Milojević je omogućio mladim generacijama da aktivno sudjeluju, napreduju i uče. Naime, kotizacija za studente je bila besplatna, te je tako s najmlađima nesebično podijeljeno znanje najpoznatijih svjetskih stručnjaka u estetskoj medicini.

Kongres je već prve godine ostvario dvjestotinjak sudionika iz cijeloga svijeta, a prema najavama organizatora i drugi The Aesthetic Medicine Congress održat će se u Dubrovniku.