Mirisni trendovi u 2020.g.

Mirisni trendovi u 2020.g.

I dok nam je siječanj već pri kraju, a prošlo desetljeće kao da je odavno prošlo, vrijeme je da pogledamo što nam donosi ova godina. U segmentu proizvoda za ljepotu, tržište raste i za ovu godinu se predviđa rast od 3% (Izvor: Statista UK).

Imajući to u vidu, internetski dućan OnBuy.com htio je saznati više o trendovima parfema u 2020. godini, pa su proveli neka istraživanja o tome, i napravili anketu ispitujući 2.600 potrošača, kako bi otkrili što ljubitelji parfema traže u 2020. godini. Ujedno su pogledali web stranicu enciklopedije parfema Fragrantica.com za više informacija o najpopularnijim luksuznim izdanjima 2020. godine.

1. Ženstvenost
Iako su prošle godine bili više usmjereni na unisex dizajne i mirise, ove godine su proizvođači parfema imali na umu jednu riječ: ženstvenost. S obzirom da je nijansa 70% bočica parfema ružičasta, čini se da se trend polako prebacio s uniseks pristupa, u ženstveniji.
Ostale boje koje možemo vidjeti u trendovima bočica parfema 2020. su bež, zlatna i crvena, koje su klasične, ženstvene i bezvremene.
Naše istraživanje je također pokazalo da 58% žena preferira ženstveni miris, više od 31%  voli uniseks, dok 11% voli muške mirise.

2. Mirisne note nadahnute prirodom
Kada su u pitanju note parfema, ona koja će se najviše zadržati u zraku ove godine je drvenasta - polovica parfema iz istraživanja sadrži tu notu. Mošusne i cvjetne note poput ruže također su vrlo popularne kod 42% žena koje kažu kako ove godine vole mirisne note nadahnute prirodom.

3. Jestive mirisne note
Još jedan ovogodišnji trend kada su u pitanju mirisne note je da bi one trebale biti jestive. 49% žena koje su sudjelovale u anketi reklo je da vole slatke parfeme s notama poput vanilije i kokosa, koje smatraju "neodoljivim".

4. Sprej za tijelo prije luksuza
Možda je iznenađujući trend ove godine, žene su rekle da više vole jeftinije opcije mirisa, nego luksuznije brendove. Zapravo su sprejevi za tijelo najbolja opcija za 65% žena koje su sudjelovale u anketi.

5. Klasične bočice
Kada je riječ o bočicama, trend se prebacuje iz dramatičnih oblika kakve smo vidjeli u prošloj godini, u klasične, jednostavne. Ovaj će trend zadovoljiti 75% žena koje taj dizajn bočica preferiraju u odnosu na one kreativnije, a glavni razlozi su to što ih je 'jednostavnije za koristiti' i jer je 'klasika bezvremena'.

Koji su luksuzni mirisi najpopularniji u 2020. godini?
OnBuy.com pogledao je najpopularnija izdanja ženskih parfema za 2020. godinu i napravio popis najboljih 10. To su :

Miss Dior Rose N'Roses
Christian Dior

Nomade Absolu de Parfum
Chloe

Guilty Love ion Pour Femme
Gucci

Flor del Sol
Escada

La Nuit Tresor Nude
Lancome

Classique Pin Up
Jean Paul Gaultier

This is Love! for Her
Zadig&Voltaire

Si Passione Intense
Giorgio Armani

In Love With Your Freeze
Giorgio Armani

Bella Essence
Oscar de la Renta
Naslovna foto: