Vinske radionice na 13. Vinocomu

Vinske radionice na 13. Vinocomu

Još malo je vremena preostalo do otvorenja 13. Vinocoma, međunarodnog festival vina i kulinarstva koji se održava 23. i 24. studenoga 2018. godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade. Festival će biti službeno otvoren u petak 23. studenoga u 11 sati.
Kao i svake godine sastavni dio festivala su vrhunske vinske radionice koje vode poznati enolozi sommelieri. Izdvojili bismo par radionica:

Casino Club, 23. studeni 2018.  13:00-14:30 h
Moderator: Siniša Lasan
Tema: KAKVA CRVENA VINA KRIJE MEĐIMURSKO VINOGORJE?
Ako bismo išli izdvojiti jedno od najuzbudljivijih hrvatskih vinogorja, sigurno bismo u sami vrh ubrojili Međimurje. Mlada generacija vinara uz već prepoznatljivi bijeli sortiment, sve više ulaže u proizvodnju crvenih vina.
Koje internacionalne sorte krije međimursko vinogorje?
S kojom svjetskom regijom bismo ga mogli usporediti?
Ulaz: besplatan uz rezervaciju
Kontakt i rezervacije: Ksenija Matić, ksenija@eventlab.hr

Club Board Room, 23. studeni 2018. 10:30 - 11:30 h
Moderator: Siniša Lasan
Tema: PUŠIPEL - MEĐIMURSKI BREND
Opis: Koliko ozbiljno međimurski vinari etabliraju brend autohtonog pušipela, vidjet ćemo ne samo kroz nekoliko odličnih uzoraka, već ćemo i saznati kako je uopće krenuo projekt stvaranja prve zaštićene robne marke kvalitetnog bijelog vina iz međimurskog vinogorja, kako su definirani stilovi, uniformirana etiketa te izrađena jedinstvena pušipel boca.
Ulaz: besplatan uz rezervaciju
Kontakt i rezervacije: Ksenija Matić, ksenija@eventlab.hr

Club Board Room, 23. studeni 2018.16:30-18:00 h
Moderatori: Rene Bakalović i Zoran Šimunić
Tema: 3 X 12, VELIKO TROJSTVO MASLINA, VINA I GASTROIKONA
Opis: Najviša priznanja na najvećim svjetskim manfestacijama hrvatskim maslinarima nisu više novost. Osim u kvaliteti naši uljari prednjače u njegovanju vrhunskih monosortnih maslinovih ulja. Svakoj sorti pristupaju posebno, odvajaju u berbi, preradi, ponudi i prezentaciji. Osim potrage za savršenim vinom prema receptu pojedinog jela gastronomski su stručnjaci sklad je sada zaokružen prepoznatljivim osobinama pojedine sorte maslina. Bjelica, crnica, buža, oblica, lastovka, askolana i desetci drugih autohtonih i uvezenih sorti postale su prepoznatljive, dobile svoj jasan profil i zauzele mjesto u dobro promišljenim jelovnicima. U klubu Gastronomada i restoranu Apetit tim stručnjaka i chef Marin Rendić izradili su gourmet kartu prema ovogodišnjim najboljim mladim uljima iz maslinika od Istre do Dalmacije. Prema sortnim odlikama svakog ulja odabrana je najprije ključna namirnica, pripadajuća gastro ikona, od svježih crnih i bijelih tartufa do otočkog meda . Potom je osmišljen recept primjeren svakoj namirnici. Na koncu je sommelier zaokružio priču krenuvši od sorte grožđa i terroira, prema vinaru i godištu vina kojim je zaokruženo ovo veliko trojstvo.  Stremljenje izvrsnosti ove vrste poticajna je, uzbudljiva i vrlo zahtjevna priča. Ograničili smo zato u našoj prezentaciji broj mjesta kako bi postigli uz kušanje ugođaj druženja i razmjene mišljenja.
Cijena ulaznice: 600,00 kn
Kontakt i rezervacije: 01 286-7372; Rene Bakalović

Club Board Room,  24. studeni 2018 14:30 - 15:30 h
Moderator: prof.dr. Marin Berovič
Tema: Vinogradi Sanctuma iz Slovenije podignuti su odavna, već u 12. stoljeću, i zasađeni pinotom crnim. Tajne kartuzijanaca isprepliću se u njima s ekspresivnošću i misterioznošću crnog pinota. Prezentacija velikih vina serije Prestige: maestralni chardonnayi, fermentacije u bačvi, kombinacije fine začinjenosti i tehnologije sur lie, karakter francuskog Montracheta,  elegancija i svježina sivog pinota, veliki strukturirani crni pinoti, tajnoviti syrah i, za kraj, My Red – fina kupaža crnog pinota i syraha. Iznimno, začinjeno, finesa i tajnovitost, dodir svetosti velikih vina.
Cijena ulaznice: 75,00 kuna
Kontakt i rezervacije: ivanka@dropi.hr , mob: +385 98 485894

Za detaljan program i raspored radionica posjetite vino.com.hr